Na de weken lange opgebouwde hype via promotie op de Insta van verschillende Pineuters was het eindelijk tijd voor de onofficiële diesfeest van Pineut: de Bierestafette. Door een wat ongelukkig gebruik van de online inschrijflijst konden we bijna op tijd beginnen met 27 van de 20 ingeschreven teams.

Eerst waren er de getimede rondes. Hier werden tijden neergezet van net boven de 20 sec tot en met ver in de 40 secondes, allemaal onder de toezicht van een voordrinkende Pineuter. Maar na zo ongeveer 50 bierestafettes te hebben gezien begon het toch wat te kriebelen bij Pineut. Dus na zonder veel aarzeling stond een kleine tien minuten later het A-team van Pineut achter 8 biertjes, klaar om te kijken of Pineut nog wat waard was. Gelukkig waren we dat zeker, want deze 4 mannen zetten toen de eerste tijd neer onder de 20 secondes. Hulde!

Nadat de vrouwen hun finale al hadden opgedronken, kwamen de mannen van de finale ineens met de staart tussen de benen bij scheidrechters. Ze vonden de hoeveelheid bier die er in de finale moest worden gedronken wel heel onschappelijk. Beide teams weigerde de heen-terug-heen met laarsjes op de wissel te ondergaan. Uiteindelijk is gekozen voor een finale zonder kotsen, maar dat betekende wel dat de vrouwen teams een zwaardere finale hebben gedronken dan de mannen. Toch wel feministisch gedaan van ons.

Met rond de 200 man in de Pimp was het een erg geslaagd bierfestijn en als je nog eens afvraagt wat er wordt gemist tijdens de corona, zijn de foto’s van vorig jaar een pijnlijke goede herinnering.

Hopelijk duurt het niet al te lang voordat we de volgende editie van dit geweldige spektakel nog eens mogen neerzetten, maar het was in ieder geval een goede editie die we mogen blijven herinneren.

Gefeliciteerd Wazig en Nefertiti met de winst

Groetjes de Bob van de avond (Jan Hein)

Categories: Verhalen