Pineut is opgericht op 5 mei 1992 door Rowald Franck, Jaap Enne Hekma Wierda, Sjoerd Helming, Thimo Jansen, Jacco Keizer, Patrick Kers, Henk Luinge, Jacco Moolenaar, Marco Oskam, Wijnand van Schothorst en Bas Schuit. Pineut is er trots op dat het zich onafhankelijk kan noemen, echter hebben we sterke banden met de studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente.

Het doel van Pineut is als groep regelmatig bij elkaar komen en dan onder het genot van een biertje een hoop lol hebben. Daar zijn we tot op de dag van vandaag aardig in geslaagd, al zeggen we het zelf… Iedere week op dinsdag is er een borrel in de Pimpelaar en tijdens de tentamenweken is er de bikkelborrel voor de die-hard Pineuters onder ons.

We hebben inmiddels ons zesde lustrum gevierd en het aantal oudleden neemt gestaag toe. Pineut vindt het leuk goed contact te onderhouden met deze pioniers. Deze oud leden zijn gelukkig ook nog steeds erg begaan met Pineut en worden zodoende elk jaar uitgenodigd voor een aantal activiteiten. De leden en oudleden vormen een unieke groep vrienden en dat is wat Pineut Pineut maakt! 

Zo niet, dan wel